Het adres van de Vogeltjesmarkt in Antwerpen

De vogeltjesmarkt wordt gehouden op de Oude Vaartplaats, het Theaterplein, het Arsenaalplein, de Graanmarkt, het Blauwtorenplein en de Tabakvest. Reis je met een navigatiesysteem dan kun je het handigste het Theaterplein opgeven als adres. Dit is het hart van deze wekelijkse zondagsmarkt. Omdat de straten waar de vogeltjesmarkt gehouden wordt autovrij zijn tijdens de markt, moet je de auto in de directe omgeving parkeren.

Parkeren

Sinds 1 augustus 2023 heeft de gemeente Antwerpen het parkeerbeleid in de binnenstad aangepast. In de historische binnenstad mag er alleen door vergunninghouders op straat geparkeerd worden. Op de Frankrijklei en ten oosten van de Frankrijklei mag je als bezoeker nog wel op straat parkeren.

Parkeren in de toegestane straten in de omgeving van de Vogelenmarkt is overdag op basis van betaald parkeren. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag. Op zondag kun je op straat gratis parkeren, tenzij dat anders aangegeven staat.

Je kunt je auto ook (betaald) in een parkeergarage te zetten. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parking Stadsschouwburg. Deze ligt aan de Meistraat 4. Als je je auto hier parkeert dan sta je direct bij de Vogelenmarkt. Meteen ten noorden van de vogeltjesmarkt ligt Parking Hopland. Het adres is Hopland 38/40. Inrijden kan vanaf 7:00 uur ’s morgens.

Goede beknopte info over parkeren in Antwerpen:
5 dingen die je moet weten over parkeren in Antwerpen

Gratis parkeren

Wil je gratis parkeren dan kun je aan de noordkant en de zuidkant van de Scheldekaaien of op de Gedempte Zuiderdokken gratis je auto kwijt. Er moet op dat moment geen evenement op één van deze parkeerterreinen gepland staan. De gratis parkeerterreinen liggen vrij ver van de vogeltjesmarkt af. Je zult daardoor met een stadsfiets (Velo), per taxi of met het openbaar vervoer naar de vogeltjesmarkt moeten reizen of er rekening mee moeten houden dat je minstens twintig minuten moet wandelen eer je vanaf de meest gunstige gratis parkeerplekken (Vlaamsekaai / Waalsekaai) op de vogeltjesmarkt staat.

Met de trein naar de Vogeltjesmarkt

De trein is een ideaal middel om naar Antwerpen en de vogeltjesmarkt te reizen. Je hebt dan geen stress van het autorijden, je ontloopt parkeerkosten en in een aantal gevallen is de trein ook sneller dan met de eigen auto naar Antwerpen reizen. Het handigste is als je uitstapt op het Centraal Station van Antwerpen. Van daaruit is het vijftien minuten (1250 meter) wandelen tot aan de Vogeltjesmarkt. Zeker als je iets meer wilt gaan zien en doen in Antwerpen zouden we aan willen raden om een leenfiets van Velo Antwerpen te gebruiken. Voor een paar uur per 24 uur kun je de onbeperkt een fiets lenen, die je telkens binnen een half uur terug moet zetten in één van de meer dan honderd fietsstations. Een dagpas aanschaffen kan via Velo Antwerpen.