Openingstijden Vogeltjesmarkt Antwerpen

De Vogelenmarkt (Vogeltjesmarkt) wordt iedere zondag gehouden van 8 tot 13 of 14 uur. Op feestdagen gaat de Vogeltjesmarkt gewoon door, zoals bijvoorbeeld met Kerstmis, Pasen en Pinksteren. De opbouw van de stands gebeurt voor dag en dauw. Wie er vroeg bij is die kan bij redelijk wat kraampjes al wat eerder terecht. Sommige kramen hebben er geen bezwaar tegen om tijdens het opbouwen al wat te verkopen.

OPENINGSTIJDEN WINTERTIJD: VAN 8 TOT 13 UUR
OPENINGSTIJDEN ZOMERTIJD: VAN 8 TOT 14 UUR

Tegen 1 uur ’s middags (13:00 uur) beginnen de eerste kraampjes al langzaam op te ruimen. De meeste kramen zijn na 13 uur gesloten. Enkele draaien nog wat langer door, maar tegen 14 uur is het toch echt gedaan met de Vogeltjesmarkt. De meeste bezoekers zijn dan inmiddels huiswaarts gekeerd of zijn uitgestreken over de vele horecagelegenheden die je in de nabijheid aantreft. Als het zomertijd is dan sluit de Vogelenmarkt pas om 14 uur. Bij goed weer zie je dat de terrasjes rondom de Vogeltjesmarkt al redelijk vroeg in de ochtend vol zitten. Niet zelden blijven de gasten dan tot lang na sluiting van de Vogelenmarkt hangen.

In het geval van een koopzondag kunnen bezoekers van de Vogeltjesmarkt aansluitend verder shoppen in de winkelstraten die op korte afstand liggen. Binnen enkele minuten wandel je de Meir op, ga je luxe shoppen in de Schuttershofstraat of loop je de indrukwekkende Stadsfeestzaal binnen waar winkels gecombineerd worden met een barokke entourage.